radomir

Dr Radomir Milošević

Partner

Oblasti rada:
- Kompanijsko pravo i M&A
- Plovidbeno pravo & Transport
- Pravo osiguranja
- Privredno pravo
- Rešavanje sporova
- Energetika & Infrastruktura

Contact:
e-mail: r.milosevic@lawmilos.rs
tel: +381 11 3441 161
      +381 11 3448 548
vCard (download)

Radomir je osnivač i managing partner Advokatske kancelarije Milošević. Radomir je diplomirao na Pravnom Fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ujedno, on je magistar prava („Prevoz putnika brodom“) kao i doktor pravnih nauka („Ugovori o građenju broda“).

Pre nego što je 1991. osnovao samostalnu advokatsku kancelariju, Radomir je stekao veliko iskustvo u oblasti međunarodnog privrednog i plovidbenog prava tokom rada u dve poznate domaće kompanije. Takođe, proveo je jednu godinu u advokatskoj kancelariji u Engleskoj u Njukaslu gde se specijalizovao u međunarodnom plovidbenom pravu.

Sa više od 35 godina iskustva Radomir je vodeći advokat u Srbiji iz oblasti plovidbenog prava (pomorsko pravo i unutrašnja plovidba), chartering-u, štetama na brodu i teretu i svih vrsta osiguranja (kasko, P&I, osiguranje imovine, osiguranje od odgovornosti). Jedan je od pionira u oblasti M&A transakcija u Srbiji, zastupao je Telecom Italia u kupovini akcija Telekom Srbije (1997). U njegov M&A portfolio ubrajaju se transakcije u vrednosti od 1,5 milijarde € iz sektora telekomunikacija, kao i transakcija u pivarskoj industriji u vrednosti od 2,65 milijarde € na globalnom nivou.

Radomir je visoko cenjen i priznat po svom znanju i dugogodišnjem iskustvu u oblasti arbitraže i međunarodnih sporova. Osim što je u arbitražnim postupcima zastupao stranke kao njihov pravni savetnik, Radomir je učestvovao i kao (ko)arbitar i veštak u mnogim arbitražama pred MTK, LCIA, ICSID i ad hoc arbitražama u Švajcarskoj, Engleskoj, Francuskoj, Austriji i SAD. Bio je član pravnog tima koji je uspešno zastupao Republiku Srbiju protiv stranih investitora u BIT investicionim arbitražama.

Radomir je član Advokatske komore Beograda i Srbije. Govori engleski jezik i ima napredno znanje ruskog poslovnog jezika.

The Legal 500 Europe Middle East & Africa Editions:

„...visoko cenjen zbog sposobnosti u oblasti međunarodnih arbitraža i rešavanju sporova…’Veoma sposoban advokat Radomir Milošević opisan je kao „sigurne ruke“.“

Chambers Europe, The World's Leading Lawyers The Client’s Guide Editions:

„…Radomir Milošević, jedan od najiskusnijih advokata na srpskom tržištu koji učestvuje na brojnim komercijalnim projektima, …impresivan CV iz oblasti savetnika i arbitra pred međunarodnim arbitražnim tribunalima,…izvrstan i u oblasti nepokretnosti…”

“Practical Law Company “Which Lawyer?”,“European Legal Experts”

„...Među naše preporučene eksperte za rešavanje sporova ubraja se Radomir Milošević iz Advokatske kancelarije Milošević...“